Wysłany: 2008-01-26, 15:23 Czy jestem w ciąży - programy
Umieszczam dwa programiki darmowe znalezione w internecie aby sprawdzić jaka jest szansa że jestes w ciaży...
1. Ryzyko ciąży 1.9b
Czasem każda kobieta jest w obawie że jest w ciąży...Ten programik pozwoli Ci rozwiać wątpliwości lub je pogłębić...Oczywiście nie należy się sugerować wynikiem jest on czysto teoretyczny...Lecz dołożyłem wszelkich starań aby wynik był prawidłowy :)
Jak jeden jak i drugi nie są zbyt dokładne. Pokazały jajeczkowanie zbyt późno. Myślę że lepszym rozwiązaniem jest rozwiązanie indywidualne dla każdej dziewczyny. Zrobienie własnego kalendarzyka takiego jaki jest promowany w poradniach rodzinnych podczas nauk przedmałżeńskich.
Wiem że to brzmi dość strasznie co napisałem. Ale to co jest tam mówione ma sens.
Codziennie rano o tej samej porze kobieta mierzy temperaturą swego ciała specjalnym termometrem wyskalowanym w skali do 0,25 stopnia Celsjusza. Poprawne wykonanie takiego wykresu pozwala na wyznaczenie z dość dużą dokładnością dni jajeczkowania i właściwego zaplanowania rodziny i współżycia seksualnego.
Polecam przeznaczyć chwilę na prawidłowe poznanie swego ciała.
_________________ Obowiązuje zero poczucia humoru. Powaga w 1000%.
Wiem że stary temat ale mam jeszcze lepsze rozwiązanie zarówno w ograniczeniu ciąży jak i planowaniu dziecka: http://www.fotoklik.pl/g/...ey_electronics/
jedna wada - cena :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum